• Raduha 56, 3334 Luče ob Savinji
  • 03 83 93 880
  • mizarstvo.selisnik@siol.net
Melu d.o.o.

 MELU MIZARSTVO D.O.O.

S spoštovanjem tradicije in dosedanjih izkušenj smo se skupaj s sodelavci lotili sodobnega produkta, ki bi zadovoljil vsakega kupca. Uporabili smo tisočleten material - LES, ter ga z uporabo sodobne tehnologije preoblikovali  v moderen izgled, ki vam bo služil tako funkcijsko, kot tudi estetsko. Tako je  nastal  produkt katerega boste veseli v Vašem domu.

Vrata so pohištvo s katerim se največkrat srečate in to srečanje mora biti  prijazno in zanimivo. To je z lesom možno, sa boste vsakič na njem našli nov čudež narave.

Široka paleta lesenih notranjih vrat, izdeanih iz različnih vrst lesa in v  dizajnu po vaši meri, se bo podala k vsakemu Vašemu okusu in potrebam.

V mizarstvu MELU d.o.o. se zavedamo, da so notranja vrata izdelek, ki ga boste uporabljali dalj časa. Obstojnost vrat je odvisna od kvalitete, tako pri izbiri materiala, kot tudi pri sami izvedbi. Po našem mnenju je masivni les edini material, ki je dovolj obstojen, da preživi generacije, hkrati pa njegova uporaba ne škoduje vašemu zdravju in okolju.

Za izdelavo notranjih vrat izbiramo kakovostni lokalni les, kateri zaradi nadmorske višine po večini spada med GORSKI LES. Z nadzorovano sečnjo in predelavo v lastnem predelovalnem objektu MELU PRIMA lahko kvaliteto nadzorujemo vse od hloda do končnega izdelka. Lasni sušilni sistemi omogočajo kontrolirano sušenje lesa za nadaljno proizvodnjo. Primerna vlažnost in križno lepljenje lesa preprečuje deformacije (zvijanje lesa) in omogoča proizvodnjo notranjih vrat visoke kakovosti. 

Modernizirana proizvodnja omogoča fleksibilnost in prilagajanje specifičnim željam posamezne stranke. Vendar pa so vsi detajli notranjih vrat ročno delani, kar jim doda poseben čar in toplino.

Ko izbiramo notranja vrata moramo biti pozorni na več dejavnikov. Najpomembnejše tri lahko najdete pod povezavo: "Kako izberem primerna notranja vrata za svoje stanovanje?"

Določanje dimenzij notranjih vrat 

Za pripravo natančne ponudbe oz. za samo izdelavo notranjih vratnih elementov je potrebno podati natančne dimenzije zidnih odprtin (ŠIRINA, VIŠINA in DEBELINA stene).

V fazi gradnje je dobro premisliti o višini. Višja vrata imajo razkošnejši izgled, vendar pa višina vpliva tudi na ceno notranjih vrat. 

Najcenejši izbor je izdelava vrat po standardnih dimenzijah. Vendar tudi ti niso povsem enotni in se razlikujejo po državah:

* V sloveniji je standardna višina 2000 mm.

* Avstrijska standardna višina  (Ö-Norm) 2030 mm.

* Nemška standardna višina (DIN-Norma) 1985 mm.

Za izdelavo same ponudbe zadostujejo okvirne dimenzije, pred fazo izdelave pa je dobro da zidne odprtine izmerijo strokovnjaki, ti nam lahko na samem objektu tudi najlažje svetujejo o pravi izbiri modela in izvedbe.

Določanje odpiranja vrat

Odpiranje se določi glede na pozicijo vratnih nasadil (vidna stran). 

Npr. če so nasadila na levi strani vratnega krila so vrata leve.